Verschillende clubs en gemeenten gaan nadenken over het investeren in nieuwe, veilige velden. In voorgaande jaren werd er bijna altijd gekozen voor kunstgrasvelden met rubberkorrels. Uitslagen van onderzoeken van het RIVM en de Vrije Universiteit spreken elkaar tegen. Sportpark Elinkwijk heeft ook nog een kunstgrasveld bestrooid met rubberkorrels. Jeugdvoorzitter Paul Maijstré zegt dat het sportpark uitgaat van het onderzoek van het RIVM en het advies van de KNVB. Hieruit kwam voort dat de rubberkorrels niet direct schadelijk zouden zijn voor de gezondheid van de spelers. Wel staan de velden van het sportpark op de planning van de gemeente om gerenoveerd te worden.

VV de Dreef maakt ook gebruik van een kunstgrasveld. Voorzitter van VV de Dreef, Abdel Loukili, zegt zich geen zorgen te hoeven maken over de gezondheid van de spelers omdat zij geen gebruik maken een alternatief: TPE infill. Gemeente Utrecht investeert sinds 2006 in deze kunstgraskorrel bij het plaatsen of renoveren van sportvelden.
De gemeente behoort daardoor bij de 10% van de Nederlandse gemeentes die al een langere periode een alternatief product gebruikt voor de rubberkorrels. De overweging hiervoor was toentertijd omdat TPE-granulaten volledig recyclebaar zijn, ontwikkeld om de hoge en constante sportprestaties te verbeteren en gemaakt van schone grondstoffen. TPE is dan ook niet schadelijk voor de gezondheid. 75% van de gemeentelijke kunstgrasvelden bestaan uit velden met TPE. 25% sportvelden die wel met rubberkorrels zijn bestrooid, staan de komende vier jaar op de planning om te worden vervangen.