Inmiddels zijn we een dikke 2 uur opgesloten in het Glazen Buurthuis en stromen de donaties binnen. Hoera!
Bij ieder muntstuk of geldbriefje dat in het ‘doneer spaarvarkentje’ wordt gedropt maken we hier een sprongetje van vreugde, maar waar gaat uw geld precies naartoe?
U leest het hieronder!

3FM Serious Request 2016
Wat kan het Rode Kruis betekenen met het geld dat opgehaald wordt tijdens 3FM Serious Request?

* Voor € 3 geeft een Rode Kruis vrijwilliger voorlichting in de gemeenschap via huisbezoeken en bijeenkomsten over het belang van borstvoeding, voeding, goede hygiëne en schoon drinkwater.

* Voor € 15 krijgt een gezin met kinderen een waterfilter.

* Voor € 25 krijgt een gezin met kinderen een kooktoestel dat minder schadelijke rook produceert.

* Voor € 140 begeleiden Rode Kruis vrijwilligers een dag lang de vaccinaties en informeren zij mensen in de gemeenschap over de mogelijkheid om vaccinaties te ontvangen.

* Voor € 200 krijgt een afgelegen gemeenschap een lokaal transportmiddel (bijvoorbeeld een ezelkar) om tijdig naar een kliniek te kunnen gaan met een ziek kind.

* Voor € 2.200 bouwt het Rode Kruis een waterput die 100 gezinnen van schoon drinkwater kan voorzien.

* Overheid verzorgt de vaccins, het Rode Kruis helpt met voorlichting, mankracht en transport.

* Voor € 4 kan een kind met longontsteking behandeld worden met een antibioticakuur voor 5 dagen.

* Voor € 110 leidt het Rode Kruis een lokale gezondheidsmedewerker uit de regio op over hoe longontsteking te voorkomen, op tijd te herkennen en door te verwijzen naar een kliniek.

* Voor € 150 zorgt het Rode Kruis voor een zuurstof cilinder en zuurstofmaskers waarmee zieke kinderen met ademhalingsproblemen behandeld worden.

* Voor € 1.000 koopt het Rode Kruis een koelkast op zonne-energie, zodat klinieken in afgelegen gebieden ook zonder elektriciteit de medicijnen, zoals antibiotica, koel kunnen bewaren.

* Voor € 5.500 betaalt het Rode Kruis de medische basisuitrusting van een medische kliniek (o.a. koelkast, desinfecterende middelen, thermometer, zuurstofmasker, brancard, kinderweegschaal, verbandmateriaal, onderzoekshandschoenen of een generator).

* Vanaf € 10.000 kan het Rode Kruis een ziekenhuis renoveren* * Bedrag is ‘vanaf € 10.000’, afhankelijk van conditie en grootte van de kliniek.

Indien u een donatie wil doen bent u van harte welkom in ons Glazen Buurthuis (Prinses Christinalaan 1), als u liever online wil doneren kan dat via de volgende link: https://kominactie.3fm.nl/actie/het-glazenbuurthuis