Woensdag 17 mei presenteerden kinderraden uit verschillende Utrechtse wijken hun plannen voor een betere samenleving tijdens de stedelijke kinderraadsbijeenkomst in het stadhuis. Ook de kinderraad van Overvecht presenteerde hier haar plannen. De burgemeester zat de bijeenkomst voor.

Veel plannen van de Overvechtse kinderraad bleken betrekking te hebben op de omgang met vluchtelingen. Zo leek het Hugo een goed idee een spelletjesmiddag te organiseren, waarop iedereen elkaar beter kan leren kennen én de vluchtelingen de Nederlandse taal leren. Afnane stelde voor om vluchtelingenkinderen te koppelen aan kinderen uit Overvecht: zo kunnen de kinderen elkaars cultuur leren kennen en kan het vluchtelingenkind geholpen worden bij het leren van de Nederlandse taal. Hudhaifa vertelde dat ze vanuit zijn school nog een dag willen gaan organiseren met vluchtelingen om leuke dingen met elkaar te doen zoals voetballen en hockeyen.

Omar vertelde dat ze bij hem op school een ontmoeting met een vluchteling georganiseerd hadden. Hier konden de kinderen met de vluchteling in gesprek en hem vragen stellen over hoe hij in Nederland terecht was gekomen. Daarnaast vertelde hij dat ze een dag willen gaan organiseren met daklozen, om ook deze mensen beter te leren kennen en leuke dingen met ze te gaan doen.

Burgemeester Jan van Zanen reageerde enthousiast op de ideeën van kinderraad Overvecht. “Jullie organiseerden toch ook de Koningsspelen met vluchtelingen?” De kinderen knikten instemmend. “Ik vond dat zo ontzettend mooi, het verbaast mij daarom niet dat jullie nu hier aandacht vragen voor vluchtelingen.”

Lees hier voor meer informatie over de stedelijke kinderraad het interview met organisatrice Sushma Bhatti.