ZUILEN - Bewoners die hun straat een stukje leefbaarder willen maken, kunnen meedoen met het initiatief "Leefstraten" van de gemeente Utrecht. Bewoners van de deelnemende straten, kunnen hun ideeën sturen om hun straat op een zo creatief mogelijk in te richten. Hierdoor wordt het een stukje leefbaarder en gezelliger voor de bewoners. Dit initiatief startte afgelopen zomer met de Concordiastraat in Zuilen en de Duifstraat in de Vogelenbuurt.

Deelnemende straten sturen hun ideeën voor initiatieven naar de gemeente, die het voorstel toetst op negen punten. Zo mag bijvoorbeeld de straat geen route zijn voor doorgaand verkeer en moet de buurt bereikbaar blijven voor fietsers en hulpdiensten. Als het voorstel buitenactiviteiten bevat, moet dit in de zomer plaatsvinden. Voldoet de aanvraag aan alle punten, dan bekijkt de gemeente er hulp nodig is bij het uitvoeren van de plannen.

Één van de bewoners Ton Bakker: “In deze straat was al een buurtvereniging actief en zij organiseren vaak activiteiten in de straat. Maar dit keer was er een combinatie met dit project, waarbij een deel van de straat werd afgezet met kunstgras die door de gemeente werd aangeleverd. Hierop konden de kinderen lekker spelen en ’s avonds was er voor de oudere bewoners een plekje ingericht waar ze met elkaar konden eten en drinken Het zou leuk zijn als het dit jaar weer georganiseerd wordt, maar hierover heb ik nog niets gehoord.”

 

Voor meer informatie over dit project, kunt u naar: https://www.utrecht.nl/bestuur-en-organisatie/initiatief-en-invloed/participatie/leefstraten/.