Gemeente Utrecht heeft plannen voor een nieuwe sporthal op het sportpark aan de Loevenhoutstedijk in Overvecht. Er is een tekort aan binnensportaccommodaties en de nieuwe sporthal zal vooral dienen als locatie voor schoolgymnastiek en georganiseerd sporten. Het college heeft het bestemmingsplan vastgelegd die nu ter besluitvorming is voorgelegd aan de raad.

Als er groen licht gegeven wordt voor de bouw, zal dit niet alleen zorgen voor meer binnensporten, maar biedt het ook de mogelijkheid om meer  buurtactiviteiten te organiseren. Leerlingen van het Trajectum College zullen snel en makkelijk bij de sporthal kunnen komen, omdat de hal dichtbij de school zal komen te staan. Ook korfbalvereniging Synergo kan op deze manier op één plek binnen- en buitensportactiviteiten realiseren voor alle leden.

Het bestemmingsplan heeft zes weken ter inzage gelegen maar er zijn geen bezwaren ingediend. Het ligt dus nu bij de raad en zal dan zo snel mogelijk van start gaan.

Stefan van Doorn combinatiefunctionaris van Synergo vertelt: “De nieuwe sporthal gaat voor ons als Synergo vooral heel fijn zijn omdat we alles op een locatie hebben. Als we nu in de zaal moeten spelen gaan we altijd naar de Dreef in Overvecht. Wat er overdag gaat gebeuren, is nog niet bekend. Daar gaan we zelf invulling aangeven. Trajectum College komt natuurlijk wel om te sporten, maar wat er voor de rest wordt gedaan is nog even de vraag. We willen dat de dagbesteding goed is en dat er meer sporten overdag kunnen worden gefaciliteerd.”