Overvecht- Draagt het speelbos van Accacia Robinia hout bij aan de bezoekersaantallen van het Gagelbos? Hierover vertelde boswachter Tim Hogenbosch, die van alles wist over het Speelbos en het recreatiegebied erom heen. Het speelbos is neergezet om meer mensen naar het bos te trekken, weg uit hun elektronische omgeving anno 2017. Maar werkt dit wel zo?

Het speelbos is gelegen in de wijk Overvecht Noord in het Gagelbos. Sinds 2010 kunnen kinderen zich hier naar hartenlust uitleven op een van de speeltoestellen als bijvoorbeeld een kabelbaan in het bos. Boswachter Tim Hogenbosch, vertelde hier het volgende over:

”Super leuk dat hetĀ speelbos er is en dat het word aangeboden door de gemeente. Maar daarnaast ook jammer, want het word nu zo uitgekauwd wat kinderen kunnen doen. Vroeger ging jezelf het bos in: hutten bouw, spelletjes spelen. Daar is in een verderop gelegen stuk ook voldoende ruimte voor. Laat de kinderen hun eigen fantasie gebruiken”

Het Gagelbos is een erg druk recreatiegebied is, waar altijd wel mensen bezig zijn. De reden van de komst van het Gagelbos was inderdaad een initiatief om meer mensen naar het Gagelbos te trekken. Of dit echt werkt?

”Je kunt wel een speelbos neerzetten, maar of mensen daardoor sneller naar het bos komen? Dat zou ik niet zo goed weten. Het is nou niet dat door de komst van het speelbos het in een keer zoveel drukker is geworden de laatste jaren! De keuze voor het gebruik van FSC gekeurd Accacia Robinia hout, komt niet vanuit natuurlijke redenen of om mee te gaan met de trend. Wel uit de overweging dat het hout lang mee gaat.”