ZUILEN- Op woensdag 10 mei opende kermisorganisatie Sterrenberg de kermis in het Springerpark. Niet alle buurtbewoners waren hier blij mee, reden: het wordt niet gecommuniceerd door de gemeente. De kermis staat midden in een woonwijk, daardoor ervaren buurtbewoners geluidsoverlast en overlast van jongeren. Vorig jaar kregen bewoners ook geen aankondiging dat de kermis hier ging plaatsvinden.

Voor het tweede jaar achtereen wordt de buurt geconfronteerd met de kermis in woonwijk Zuilen. De kermis bevindt zich op een grasveld midden in een woonwijk. Ondanks dat een aantal bewoners vorig jaar al een klacht hebben ingediend, vinden ze ook dit jaar geen gehoor bij de gemeente. Dit stuit tegen de borst van de bewoners, want zij vinden dat ze het recht hebben om geïnformeerd te worden.

‘De gemeente had bewoners moeten voorbereiden. Ik heb zelf kinderen, die op dit moment liggen te stuiteren in hun bed. Daarnaast heeft mijn buurmeisje eindexamen waar ze hard voor moet leren en met dit lawaai wordt dat een hele opgave. Als er dan een kermis midden in een woonwijk moet, doe het dan in een vakantie.’ aldus een buurtbewoonster van het P.G. van Nieuwkerkpad.

Buiten het feit dat de kermis niet is aangekondigd en geluidsoverlast veroorzaakt, was er op de eerste dag ook weinig animo voor. Doordat het rustig is, zorgt dat voor nog meer irritatie. ‘Er waren vandaag erg weinig mensen op de kermis, maar wij hebben wel acht uur lang last van de harde muziek.’ aldus de bewoonster.

Jaco Ketting van Gemeente Utrecht, zegt: ‘Er is een wijkbericht op de site van Utrecht uitgegaan. Ik kan mij voorstellen dat het wel lastig te vinden is en dat niet iedereen hier op kijkt.’

Bewoners hopen dat ze volgend jaar wel inspraak krijgen bij de gemeente en dat het duidelijker wordt aangegeven.