Het dak van Buurthuis Zuilen zal binnenkort onderdeel uitmaken van het Buurtstroomproject, opgezet door Energie-U en de Gemeente.

 

Voor de inwoners in Zuilen die graag gebruik zouden willen maken van zonne-energie maar een ongeschikt dak hebben, komt binnenkort een oplossing. De gemeente gaat in samenwerking met energiecoöperatie Energie-U het dak van buurthuis Zuilen beschikbaar stellen voor een zonnestroomproject. Dit is naar aanleiding van de belangstelling die voor dit idee werd getoond op de inloopavond Slim Wonen dat eind 2016 werd gehouden in het Vorstelijk Complex. De intentieovereenkomst is getekend op 15 februari door Energie-U en de Gemeente. Momenteel wordt er onderzoek gedaan naar de technische, financiële  en juridische mogelijkheden door de energiecoöperatie. Het is nog onbekend wanneer de panelen geplaatst worden.

 

Op het dak past volgens de berekeningen zo’n 250 zonnepanelen waar buurtbewoners in kunnen investeren. Dit project gaat Buurtstroom heten.

9 mei wordt er een informatieavond gehouden op de St. Ludgerusstraat 251, waarvoor buurtbewoners en geïnteresseerden zich kunnen aanmelden. Voor de investeerders gaat het project niet alleen zonne-energie opleveren, maar ook een korting op hun energiebelasting.

Dit is niet de eerste keer dat Energie-U een soortgelijk project heeft opgestart: eerder is er een zelfde buurtstroomproject begonnen op het dak van de kringloopwinkel in Hoograven, en ook de binnenstad kent een vergelijkbaar project op het dak van het SSH-kantoorcomplex.