OVERVECHT - Dit najaar starten de werkzaamheden aan het plein van station Overvecht. Buurtbewoners zijn nauw betrokken geweest bij het maken van de plannen, die Prorail en de NS samen met gemeente Utrecht hebben gepresenteerd.

Het huidige station heeft nu een rommelige aanblik. Om dit te verbeteren word de uitstraling van het station aangepakt door een nieuw toegangspoort voor de ingang van het station te zetten, en het plein overzichtelijker te maken. Daarnaast is het plein niet meer alleen voor auto’s, maar word er meer ruimte gecreëerd voor  fietsers en voetgangers. Verder blijven het aantal parkeerplekken voor auto’s hetzelfde, maar voor fietsers wordt er ,na de herinrichting van het plein, een fietsstalling gemaakt waardoor er 100 tot 120 extra fietsparkeerplekken ontstaat.

Tijdens de werkzaamheden blijft het station bereikbaar voor al het verkeer. Ook blijft de Kiss&Ride zone aanwezig op het plein. Hoelang de werkzaamheden precies gaat duren is nog niet bekend, omdat er op een aantal plekken eerst een nieuw rioolstelsel wordt aangelegd. Hierdoor kan het zijn dat het nieuwe stationsplein rond het voorjaar 2018 klaar kan zijn.