De Parel van Zuilen heeft twee dagen geleden onverwachts aangekondigd dat niemand minder dan Douwe Bob vanavond optreedt. Samen met Maurice van Hoek treedt hij op voor een Parelsessie, dat zijn speciale concerten. Het is voor Douwe volgens zijn managementteam puur voor de lol en ze gaven aan dat hij een drukke dag heeft gehad, maar Douwe kon verslaggever Matthijs Vergeer toch nog eventjes te woord staan over zijn optreden in Zuilen.

Hoe ben je in contact gekomen met de Parel van Zuilen?

”In 2012 heb ik gespeeld met Joost van Es in het Gelredome. Ik werd gelijk verliefd op zijn fiddle spel. We deden samen een paar gigs en bleven in contact. Op gegeven moment dachten we: laten we een bluegrass band beginnen. Dat is een soort van punk, maar dan uit de jaren 30. Joost is ook boeker bij een hele mooie plek genaamd de Parel van Zuilen. We hebben daar toen gespeeld met onze band, Monroe. Ik werd zo verliefd op deze plek en ik bleef maar terugkomen. Het blijft me roepen. En nu weer. Joost belde mij eergisteren, er viel iemand uit. Joost zegt: ‘Douwe, vind jij het leuk om te komen spelen samen met Maurice van Hoek?’ Dus ik zeg ja natuurlijk, dan gaan we een paar mooie sets in elkaar draaien. Als tussendoortje.”

Je zegt dat je al een paar keer vaker bij de Parel van Zuilen hebt gespeeld, hoe was dat?

”Ja echt te gek! De mensen die hier komen zijn ontzettende muziekliefhebbers. Het is best een undercover ding eigenlijk, er passen niet heel veel bezoekers in. Het was ook na een kwartiertje al uitverkocht! Ik ben heel blij dat mensen me blijkbaar tof genoeg vinden om zo snel te reserveren. Het gaat best lekker met mijn carrière en het is fijn dat het zich verspreidt op zo’n manier.”

Twee dagen van te voren te horen krijgen dat je ergens optreedt, dat is wel heel opeens. Kon je daar dan wel goed tijd voor maken in je schema?

”Ja dat is inderdaad heel opeens. Maar als ik tijd heb en Joost vraagt me te spelen op zo’n mooie plek als deze dan kan ik niet afslaan. Het heeft er ook wel mee te maken dat ik de opdrachten die je op korte termijn krijgt de leukste vind. Ik zit nu hier met Maurice een beetje een nummer te repeteren en een biertje te drinken.”

Dan zal ik je niet langer ophouden met mijn vragen. Heel erg bedankt dat je mij even te woord hebt gestaan.

”Graag gedaan!”

Het optreden begint om 20:15 in de Parel van Zuilen (Burgemeester Norbruislaan 17 in Utrecht). De kaarten zijn uitverkocht.