UTRECHT – Stichting Utrecht in Dialoog organiseert op woensdag 14 juni een Iftar-dialoog in Overvecht. Deelnemers gaan met elkaar in gesprek over het thema 'vertrouwen' en na zonsondergang zullen zij gezamenlijk een Iftar-maaltijd nuttigen. Het evenement vindt plaats in ZIMIHC theater Stefanus.

Volgens coördinator Wilma de Buck is de dialoog bedoeld om mensen met verschillende leefwerelden en achtergronden met elkaar in contact te brengen. “Het doel is om met elkaar in gesprek te gaan. Om verschillende gezichtspunten te belichten. Vertrouwen is het thema en we streven naar een zo groot mogelijke diversiteit aan tafel.”

Op haar website schrijft de stichting het volgende over die diversiteit: “We gaan aan tafels in gesprek met Utrechters die we niet vanzelf tegenkomen, die in andere werelden leven. Met Utrechters die in deze tijd vasten en die dat op andere momenten doen of niet. Met Utrechters zonder werk en met teveel werk. Rijk en arm, jong en oud, tokkie en migrant, zwart en wit en iedereen daar tussenin en net weer even anders. Door met elkaar in gesprek te gaan en naar elkaar te luisteren maken we kennis met verschillende perspectieven en kunnen we elkaar verrijken. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies. Door een dialoog kun je tot nieuwe inzichten komen en andere betekenissen zien.”

Volgens Wilma is er gekozen voor een thema waar ieder mens mee te maken heeft in het dagelijkse leven, ongeacht leeftijd, afkomst of ethniciteit. “Het is neutraal en erg actueel. Vertrouwen hebben gaat over jezelf, maar ook over anderen en misschien wel in iets dat groter is dan jezelf. Dat kan religieus zijn maar dit hoeft natuurlijk niet. We hebben bewust voor een thema gekozen waar iedereen bij betrokken is.”

Wilma verwacht woensdagavond ongeveer dertig à veertig deelnemers te mogen verwelkomen. Om acht uur gaan de gesprekken van start en rond tien uur start de maaltijd. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van Utrecht in Dialoog.