De inschrijvingen voor de nieuwe reeks van Lifestyle, Energy, Fun & Friends (LEFF) zijn weer van start gegaan! De eerste reeks was een groot succes en liep in april van dit jaar af, mensen kunnen zich nu alweer inschrijven voor het nieuwe seizoen van september 2017. Bij LEFF gaan kinderen van zeven tot dertien jaar oud samen met hun ouders, als gezin, aan de slag voor een gezond leven en gewicht.

De inschrijvingen zijn afgelopen week open gegaan voor het nieuwe seizoen dat in september start. Omdat het team van LEFF persoonlijk bij ieder gezin langsgaat, start de aanmelding van de cursus ruim van tevoren. Zij vertellen dan wat het programma inhoudt en hoeveel tijd het in beslag neemt, zodat mensen goed weten waar ze aan beginnen. Het gehele programma wordt gefinancierd door de Gemeente Utrecht, voor de deelnemende gezinnen is de cursus daarom gratis. Dit is voor de organisatie een belangrijke reden voor de uitgebreide intake: “We willen ervoor zorgen dat juist de écht gemotiveerde gezinnen mee kunnen doen”, vertelt Babette Engelgeer, beweeg- en vitaliteitsmakelaar jeugd en gezin Overvecht.

De eerste reeks van LEFF was een groot succes. De werving kwam in eerste instantie moeizaam op gang, maar na het verbeteren van de promotie veranderde dat volledig: “Tijdens de informatiebijeenkomst in januari waren er zelfs zoveel geïnteresseerden, dat we bang waren dat we mensen op de wachtlijst moesten zetten”, aldus Babette Engelgeer. Uiteindelijk hebben er achttien gezinnen deelgenomen, terwijl het maximum eigenlijk vijftien was.

De mensen die zich nu al hebben opgegeven voor de reeks die in september van start gaat, krijgen vanaf de intakes die deze maand beginnen al sportadvies, zodat ze niet hoeven te wachten met sporten tot na de zomer. Vanaf september komen de gezinnen twee keer per week samen om te sporten en te werken aan een gezonde leefstijl.