Op de Oude Gracht nummer 36 staat een pand dat niet helemaal aansluit bij het uiterlijk van de omgeving. Het pand is wit geschilderd, wat afsteekt naast de authentieke panden die ernaast staan. Op het pand staat: ‘Kargadoor, cultureel podium’. De deur is blauw. Het is bijna zeven uur. De zon rust op de voorgevel van het pand. Bij de deur staat een jongen van ongeveer eind twintig. Hij steekt een sigaret op en knikt vriendelijk of zegt gedag tegen iedereen die hem passeert. Binnenin het Comedyhuis is een warme ruimte: het licht dat normaal gesproken van buiten komt wordt vervangen door hanglampen die zijn gedimd.  Aan het einde van de ruimte kan je naar rechts: er is een kleine bar, met wat stoeltjes en tafeltjes. Er zit een klein groepje mensen, allen van hen een beetje om zich heen kijkend of druk bezig met scrollen op hun telefoon. Ze zijn bijna allemaal tussen de dertig en veertig jaar oud. Een aantal van hen raken aan de praat. Ze zijn duidelijk de cursisten die aan het wachten zijn op de docent, want ze praten over hoe ze hun eigen verhaal hebben voorbereid en hoeveel moeite het heeft gekost om iets krachtigs op papier te krijgen.

Het Comedyhuis organiseert wekelijks shows in De Kargadoor en maandelijks in TivoliVredenburg. Op dit moment trekken zij naar de buitenwijken van Utrecht, zoals Oudwijk, Zuilen en Kanaleneiland om talenten te vinden voor de Comedy Talent Award. Op zaterdag 3 juni wordt in het Comedyhuis Club een workshop en show georganiseerd. De workshop is gratis, de show kost 12,50 p.p.

Op een gegeven moment komt de docent aanlopen, Jeroen. Hij geeft iedereen beleefd een hand ter begroeting en vraagt wie de weg uit zijn hoofd weet naar boven. Een man van ongeveer 35 jaar oud, baardje en een beetje gezet, zegt dat hij het wel weet. Hij staat op en gaat voor op de groep. Iedereen volgt hem op de trappen op naar boven.  Op de bovenste verdieping neemt iedereen plaats in een ruimte aan de voorkant van het pand. De zon schijnt naar binnen door de openstaande deuren die naar het balkon leiden. Er waait een zacht windje, waardoor de transparante gordijnen naar binnen waaien in kronkelende bewegingen. De stoelen in de ruimte staan in de vorm van een hoefijzer en doen denken aan de opstelling in een basisschoolklas.

Het Comedyhuis heeft verschillende ervaren stand-up comedians.  Het Comedyhuis organiseert het Utrecht International Comedy Festival. Dit is het grootste comedyfestival van Nederland. Het wordt gehouden op de bovenste verdieping van TivoliVredenburg. Dit jaar vond dit plaats op 31 maart en 1 april. In 2018 wordt dit opnieuw georganiseerd.

Het groepje cursisten is met elkaar aan het lachen en grapjes aan het maken. De sfeer voelt informeel. De docent zet een bord klaar met wat stiften. Daarnaast zet hij een microfoon neer. Terwijl hij begint met de cursus, maken twee mensen hun onderonsje af. Hij lacht even mee, maar begrijpt duidelijk de clou van het verhaal niet helemaal. Hij vraagt iedereen hoe het is gegaan met het maken van hun verhalen. Vervolgens vraagt hij of iemand uit de groep zijn of haar verhaal wil vertellen om te kijken of de grappen die erin staan ook overkomen. Een van de cursisten, Jasper, staat op met een papiertje in zijn hand. Hij gaat bij de microfoon staan. Zijn verhaal komt uit het dagelijkse leven. Hij heeft een handje van pessimistische grappen. Veel mensen lachen of gniffelen een beetje, maar niemand gaat echt los. Jaspers houding is ook lichtelijk ongemakkelijk, waardoor zijn grappen niet helemaal overkomen en eigenlijk ontkracht worden. Gek genoeg lacht Jeroen heel hard, terwijl de andere cursisten Jasper alleen glimlachend aankijken. Het is duidelijk te merken dat er ruimte is voor ongemakkelijkheid of grappen die niet helemaal overkomen. Niemand oordeelt, iedereen is tolerant naar elkaar. Het gevoel dat het Comedyhuis ook wil geven aan de cursisten: je wordt niet beoordeeld en iedereen kan grappig zijn.