Op zaterdag 20 mei beschilderde een groep vluchtelingen samen met een aantal kunstenaars een deel van een flatgebouw aan de Falklanddreef. Deze muurschildering maakt deel uit van het wereldwijde project Let's Colour Walls of Connection, die opgezet is door Masterpeace en Akzoonobel. Ze benaderen lokale partijen om mee samen te werken en deze dag is door kunstenaarscollectief New Dutch Connection, woningbouwvereniging Mitros en een groep vluchtelingen georganiseerd. Het doel van dit evenement is om vrede en verbondenheid tussen mensen in Overvecht te bevorderen.

Het uitgekozen gebouw van Mitros aan de Falklanddreef staat op een goed zichtbare plek tegenover Shoppingcentre Overvecht. De organisatie hoopt dat dit soort initiatieven de acceptatie van asielzoekers in Overvecht vergroot. Het was een gezellige drukte waar mensen uit de buurt onder het genot van een kopje koffie of thee met elkaar in gesprek gingen. Voor de kinderen was er een springkussen aanwezig.  .

Het ontwerp van de muurschildering, dat bestaat uit een wereldbol, staat voor de 105 nationaliteiten die wonen in de wijk Overvecht met daaromheen het woord ‘vrede’ in verschillende talen geschreven. Het wereldwijde project Let’s Colour Walls of Connection heeft als doel mensen met elkaar te verbinden via muren.
Celine van Dormalen, regionaal directeur van Masterpeace: “Muren zijn iets politieks, waar je niks tegen kan doen. Daarin tegen kan je er wel een betekenis aangeven en worden er in meer dan 50 landen muren geschilderd door Masterpeace en AkzoNobel in samenwerking met lokale partijen.”

Ronald Camstra, manager wonen van Mitros vertelt: “Het is een win-win situatie. Wij vinden het prettig dat nieuwkomers goed kunnen integreren en dit soort projecten helpen daarbij. Daarnaast wordt het straatbeeld er vrolijker van. Overvecht staat bekend als multiculturele wijk waar bewoners optreden als bemiddelaar tijdens conflicten. Deze filosofie proberen wij van Mitros ook levend te houden. Een dichtbevolkte wijk als Overvecht kent de nodige sociale problemen, maar door dit soort toepassingen kan je mensen harmonieus met elkaar laten samenleven. Tijdens het evenement kwamen mensen met elkaar in contact en ontstonden er verhalen, dat zorgt voor verbinding. Misschien stellen wij in de toekomst wel meer plekken beschikbaar voor dit soort projecten of schilderingen, het is immers ook fijn voor de mensen die eromheen wonen die een kleurrijke buurt ervoor terug krijgen.”