ONDIEP - Bewoners zijn een petitie gestart om de Laan van Chartroise in Ondiep veiliger te maken. Zij willen dat de gemeente nog voor het einde van dit jaar de straat opnieuw inricht. De straat wordt voornamelijk door bewoners als onveilig ervaren omdat er volgens hen geen rekening wordt gehouden met de veelal jonge fietsers die de straat dagelijks trotseren.

De laan wordt vooral veel gebruikt door kwetsbare verkeersdeelnemers zoals kinderen. In de buurt zijn namelijk onder andere een kinderdagverblijf, school en een grote speeltuin gevestigd. Er maken dagelijks drieduizend fietsers gebruik van deze laan. In de petitie geven de bewoners aan dat zij al enkele jaren in gesprek zijn met de gemeente over een herindeling en een veiligere straat. Tot nu toe hebben gesprekken niet mogen baten en heeft het volgens bewoners alleen maar tot onveiligere situaties geleid. Als mogelijke oplossingen noemt de indiener van de petitie, Sonja De Hair, dat er een nieuwe maximumsnelheid van dertig kilometer per uur zou kunnen gelden of dat er een duidelijk afgebakende fietsstrook wordt gecreëerd.

De petitie is tot nu toe door ruim driehonderd mensen ondertekend. De Hair vertelt enthousiast over het aantal ondertekenaars: ‘We zijn positief verrast door het aantal ondertekenden. Ook viel de petitie op bij petities.nl doordat we als lokale petitie zoveel mensen in korte tijd hebben weten te bereiken’ De petitie is nog geopend en kan tot 7 april hier worden ondertekend. Een officiële reactie van de gemeente wordt op 14 april verwacht.