De expositie van Rietveld in Slot Zuylen: Vernieuwing aan de Vecht loopt goed. Op zaterdag 22 april is er een tentoonstelling van Gerrit Rietveld geopend in Slot Zuylen. De Rietveld expositie is onderdeel van het themajaar 'Mondriaan to Dutch Design', dat dit jaar 2017 wordt georganiseerd ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de kunststroming 'De Stijl'.

‘De expositie van Gerrit rietveld is een enorm succes’. Dat meldt Gerbrand Korevaar, beheerder van Slot Zuylen. In het weekend zijn er ongeveer honderd bezoekers geïnteresseerd in de rondleiding voor de expositie en door de weeks zijn er ongeveer vijftig bezoekers.  Normaal gesproken is het Poortgebouw niet toegankelijk voor het publiek, maar ter gelegenheid van het themajaar Mondriaan to Dutch Design gaat dit gedeelte van het slot open.

‘De reden waarom het een succes is, komt waarschijnlijk doordat wij ons onderscheiden van de rest. De meeste musea richten zich alleen op de kunst, maar wij kijken ook naar het achtergrondverhaal. Mensen hebben in Slot Zuylen gewoond en geleefd, dat vindt men interessant. Daarnaast hebben wij een prachtig slot met een geweldige tuin, daar wil iedereen een keer zijn geweest’, aldus Korevaar.

Gerrit Rietveld (1888-1964) is zijn cariérre begonnen in Slot Zuylen. Zijn eerste opdracht kwam van de toenmalige baron, Frederik Leopold Samuel Frans. Rietveld maakte een serie meubels voor het Poortgebouw. Deze zijn ook te zien in de georganiseerde rondleidingen door Slot Zuylen. De gidsen nemen de bezoekers mee naar de jonge jaren van Gerrit Rietveld. De expositie laat onder anderen zijn eerste documentatie zien. Ook zie je zijn eerste opdrachten en meubels die hij met zijn vader maakte. De rondleidingen gaan door het huis van Gerrit Rietveld heen en eindigen in de tuinen van Slot Zuylen.

De expositie is nog te zien tot 24 september 2017. Om 11:30, 12:30, 13:30; 14:30 en 15:30 wordt de Rietveld-rondleiding door Slot Zuylen aangeboden.