ZUILEN - Het Museum van Zuilen moet op zoek naar nieuwe financiers. Het museum aan de Amsterdamsestraatweg krijgt in het nieuwe jaar geen geld meer van het initiatievenfonds omdat dit fonds een project maximaal drie jaar financieel steunt. Museumdirecteur Wim van Scharenburg hoopt op een nieuwe sponsor.

Het Initiatievenfonds is een fonds wat vrijwillige initiatieven financieel wil bijdragen om een initiatief te realiseren. Het fonds geeft het Museum van Zuilen jaarlijks 20.000 tot 25.000 euro subsidie. Dit geld wordt door het museum gebruikt om aan de vaste lasten te voldoen, maar de subsidiekraan gaat met ingang van 2018 dicht. “Het is jammer dat het initiatievenfonds maar drie jaar een project subsidieert. Museum Zuilen heeft de afgelopen jaren een bestaansrecht in Zuilen gecreëerd en wij willen natuurlijk blijven bestaan” aldus Van Scharenburg.

De Utrechtse PvdA liet onlangs aan maandblad DUIC weten dat zij willen dat het College gaat kijken naar nieuwe financieringsmogelijkheden voor het museum. Ook de partij is van mening dat Museum van Zuilen sinds de opening een belangrijke bestaansrecht heeft gespeeld in de geschiedenis van Zuilen en wil het museum om die reden dan ook blijven steunen. Van Scharenburg vindt het geweldig dat de PvdA zich inzet voor het museum. ‘Veel andere partijen steunen het museum, maar het is erg fijn dat de PvdA zich nadrukkelijk uitspreekt.’

De museumdirecteur is optimistisch en overtuigd dat er een financiële oplossing zal gaan komen. “Dat gaat gebeuren en ik heb daar vertrouwen in.”