Dat de verkiezingen spannender dan ooit waren, was wel duidelijk. Wat zou het worden? VVD, PVV of een linkse partij? Toch heeft Mark Rutte zijn partij voor de derde keer op rij de verkiezingen gewonnen met een voorlopige 33 zetels. Wat vind Overvecht eigenlijk? Was het echt, zoals Groen Links zegt, tijd voor verandering of is het wel goed zo? Wij zochten het uit.

Naam: meneer Eenemaan
Leeftijd: 67
Beroep: Gepensioneerd, AOW
Gestemd op: VVD
Uitslag: ‘Ik ben erg tevreden over de verkiezingsuitslag. Natuurlijk ook omdat de partij waarop ik heb gestemd heeft gewonnen. Ik ben echt rechts, maar ik zou nooit op de PVV stemmen want die hebben te weinig inhoud. Ik denk dat het wel gaat goed komen met de coalitie.’

Naam: Lodewijk de Boer
Leeftijd: 20
Beroep: student
Gestemd op: CDA
Uitslag: ‘Ik denk dat het een erg mooie coalitie wordt. Als Christen heb ik op CDA gestemd omdat ik dit een middenweg zie tussen VVD en ChristenUnie. Ik denk dat VVD wel wilt samenwerken met CDA. De afgelopen vier jaar waren niet slecht dus ik geloof dat met de VVD aan het hoofd het ook gaat goed komen. Populisme heeft niet gewonnen wat ik ook prettig vind.’

Naam: Mara
Leeftijd: 19
Beroep: Student Sociaal Pedagogisch Hulpverlening en bijbaantje bij Etos
Gestemd op: D66
Uitslag: ‘Ik ben blij dat de PVV niet heeft gewonnen. Als de VVD zou winnen, heeft D66 volgensmij wel een grote kans om in de kamer te komen dus ik ben wel tevreden. Als student SPH vind ik de standpunten over onderwijs van D66 gewoon heel goed. Daarom ben ik groot voorstander van de democratische partij. De voorspellingen van de coalitie zeggen VVD, CDA en D66. Dan hoop ik dat GroenLinks erbij komt. Dat zou ik ideaal vinden.’

Naam: Chakik
Leeftijd: 41
Beroep: werkloos
Gestemd op: GroenLinks
Uitslag: ‘Ik ben wel tevreden. Onlangs dat GroenLinks niet heeft gewonnen denk ik dat met VVD als grootste partij het goed gaat doen en zal er denk ik niet veel veranderen.’

Naam: mevrouw van Huizen
Leeftijd: 78
Beroep: Gepensioneerd, AOW
Gestemd op: VVD
Uitslag: ‘Helemaal een geweldige uitslag. Ook wel wat ik verwacht had. Ik vind Mark Rutte erg goed en hij moest wel weer bovenaan komen. Hij heeft alles voor mijn doen goed gedaan dus ik ben heel erg tevreden en blij. Kijk, je hebt ook altijd soms je twijfels.  D66 is ook prima, maar ik ben een vasthouder als het goed gaat dus ik blijf bij de VVD.’

Nederland gaat het de komende tijdmeemaken hoe ze in Den-Haag de coalitie gaan vormen.