OVERVECHT - In winkelcentrum de Klop, aan de Andesdreef, wordt medio september een nieuw Lidl-filiaal geopend. De winkeliers in het winkelcentrum zijn blij met de komst, zij hopen op meer en een nieuw publiek voor het winkelcentrum. Het filiaal wordt een van de grootste filialen in de stad Utrecht en komt in plaats van het inmiddels gesloopte Lidl filiaal aan de Andesdreef. Dit was een kleiner en verouderd filiaal op een andere plek aan de Andresdreef.

Wij als winkeliers hopen dat het nieuwe filiaal van de Lidl een publiekstrekker wordt voor het winkelcentrum. We kunnen een mooie nieuwe impuls gebruiken om het winkelcentrum weer populairder en aantrekkelijker te maken. We hebben de afgelopen jaren namelijk veel ondernemers zien vertrekken en zodoende is er veel leegstand ontstaan”, vertelt Johan Slootweg, voorzitter van de winkeliersvereniging.

De Klop is een onoverdekt winkelcentrum geopend in 1968. Het was destijds een van de eerste winkelcentra in Overvecht.Naast de toekomstige Lidl zijn er onder andere een bakker, Chinees restaurant en kapper gevestigd.

Lidl verheugt zich op de komst van het nieuwe filiaal in Overvecht: “Voor ons is het een mooie locatie en we kijken ernaar uit om ons nieuwe filiaal te openen en alle klanten daar ook te verwelkomen”, vertelt Jerina van Heck, persvoorlichter van Lidl Nederland. Met de 1500 vierkante meter winkelruimte zal het Lidl-filiaal één van de grootste in de stad Utrecht worden. “In de winkel komt een non-food afdeling, een grote versafdeling en een bakkerij, met elke dag verse broodjes”, aldus van Heck.

De winkeliersvereniging is met de verschillende eigenaren in gesprek om het winkelcentrum te vernieuwen: “Om nieuwe huurders aan te trekken is het van belang dat het centrum er aantrekkelijk uit ziet. Met de komst van de nieuwe Lidl is het niet de bedoeling dat de rest van de panden wegvalt”,  aldus Slootweg, voorzitter van de winkeliersvereniging. “We zijn samen met de ondernemers bezig om de wensen te inventariseren waarna de beheerder bekijkt of dit uitvoerbaar is. Hopelijk komen we hierna snel tot overeenstemming.”